Cold Plasma

Cold plasma is heel geschikt voor veel huidproblemen omdat bacteriën en virussen voor 99% gedood worden. Werkstoffen komen veel dieper in de huidlagen zodat de werking veel effectiever is. 
Ontslakken en ontgiften komt goed op gang, dus afvalstoffen worden goed afgevoerd.
Er ontstaat een betere stofwisseling en microcirculatie waardoor er nieuwe cellen aangemaakt worden.

We gaan er meestal van uit dat materie vast, vloeibaar of gasvormig is. Er bestaat echter nog een vierde vorm dat plasma genoemd wordt. Door toevoeging van energie komen bij plasma de atomen en moleculen van een materie in een ‘aangewakkerde’ toestand. Het plasma produceert een ultra hoogfrequente energie die op de huid gericht kan worden, zonder de huid aan te raken.

Een eenvoudig voorbeeld: IJs wordt verhit en wordt vloeibaar tot water. Wordt dit water verder verhit, dan verdampt het en wordt het een gas. Wordt dit gas weer verder verhit, dan wordt het koud Plasma – een hoge energie vorm! Het Plasma genereert een ultrahoge frequente energie, die op de huid gericht kan worden, zonder deze overigens direct aan te raken.

Aangezien plasma een energie geeft met een hogere frequentie dan laserlicht, ontstaat er geen wisselwerking met bestanddelen van de huid, bloed of bindweefsel, zoals bij lasertherapie wel het geval is. Daardoor heeft coldPLASMA volgens wetenschappelijk onderzoek geen negatieve bijwerkingen.

In de medische wetenschap wordt al jaren succesvol met koud plasma gewerkt om bijvoorbeeld de wondgenezing te versnellen, kiemvorming en ontstekingen bij acne te reduceren, schimmelnagels, voetschimmels en zelfs herpesinfecties effectief te bestrijden. Deze baanbrekende successen zijn door klinische studies bewezen.

Hoe werkt coldPLASMA?

  • Werkstoffen dringen dieper in de huid.

Cold Plasma versterkt de behandeling van de huid door het ontstaan van kleine poriën of kanaaltjes in de celmembranen. Hierdoor worden deze veel beter doorlaatbaar worden voor werkstoffen. Door deze snel geopende poriën worden de juiste werkstoffen dieper en in hogere hoeveelheid in de huid gesluisd.

  • Ontslakking en ontgiftiging van de huid.

De cold PLASMA behandeling is niet alleen op het huidoppervlak werkzaam, maar ze dringt ook door de huid in het weefsel, het bloed en de lymfe. Hier komt dan zuurstof vrij. De Ozon-zuurstof neutraliseert vrije radicalen, mengt zich met gifstoffen en maakt deze onschadelijk. Daarmee beschermt de Ozon zeer effectief de afscheiding van gifstoffen en slakken.

  • De stofwisseling in de huid verhoogd.

Het cold Plasma geven de lichaamscellen belangrijke bio-energie en liften daarmee de innerlijke spanning van de cel. Bij overbelasting, stress of ziekten is de celspanning sterk verminderd. Al bij een lage instelling van de Plasma-sonde komt de celspanning weer op een gezond niveau. De stofwisseling in de cellen en in het weefsel worden merkbaar geactiveerd en gesterkt en hun prestatie op moleculair niveau weer genormaliseerd. Deze energie werkt vitaliserend en regenererend op de cellen.

  • Verhoogde doorbloeding.

De coldPLASMA behandeling zorgt voor een verhoging van de bloedtoevoer en daarmee een verwarming in het behandelde gebied. Door de verhoogde microcirculatie worden de cellen en het weefsel versterkt met belangrijke vitaminen, mineralen, voedingsstoffen, enzymen en hormonen. Dit leidt tot een verhoogde cel activiteit en bevordert het regeneratie proces bij verstoringen duidelijk.

  • Verlichting van pijn en ontstekingen.

Door de vonkontlading tussen de sonde en de huid wordt waardevol Ozon toegebracht. Deze ozon werkt bijzonder intensief tegen ongewenste bacteriën, onrust en parasieten van elke aard, zonder gezonde cellen of micro organismen aan te tasten. Zelfs multiresistente kiemen kunnen met koude plasma gedood worden.

Een voordeel van coldPLASMA is dat er geen chemische middelen of medicijnen gebruikt worden. Hierdoor bouwt men geen resistentie op en de behandeling is zelfs volledig vrij van bijwerkingen, veroorzaakt geen pijn of complicaties na de behandeling!