Beauty routine

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 08:19

Ik ben altijd mateloos benieuwd hoe vrouwen hun huid verzorgen.

Noem het gerust beroepsmisvorming. Vaak schrik ik van de enorme hoeveelheid potjes, tubes en sprays die vrouwen in huis hebben. Badkamer kasten gevuld met voor honderden euro’s aan beauty producten? Het is écht geen uitzondering. Het straffe van al is dat je de meeste van die smeersels helemaal niet nodig hebt. Je huid weet zich geen blijf met een overdosis aan actieve stoffen, die vaak niet op elkaar afgestemd zijn en zo contraproductief kunnen werken.

Less is more, en dat geldt ab-so-luut ook voor cosmetica!

Ik geloof in eenvoud. Wanneer je kiest voor kwaliteit, heb je heus geen kastenvol verzorgingsproducten nodig. Ga voor minder, maar beter. Daar plukken je huid én je portefeuille de vruchten van.

Wil je ont-spullen in de badkamer? Deze tips helpen je op weg.

Tip 1: Gebruik niet te veel!
Ik krijg dikwijls de vraag hoeveel producten je nu eigenlijk moet gebruiken. Wel, daarover kan ik kort zijn. Een likje volstaat. Gebruik je te veel, dan duurt het langer vooraleer de crème in je huid dringt. Bovendien zorgt veel smeren er heus niet voor dat je huid meer actieve stoffen opneemt. Overdrijf dus niet. Mooi meegenomen: zo gaat je favoriete product langer mee!

Tip 2: Blijf trouw aan één, maximaal twee merken
Verzorgingsproducten uit dezelfde lijn zijn op elkaar afgestemd. Dat betekent dat ze dus geen ingrediënten bevatten die elkaar tegenwerken of onnodig versterken. In tegendeel, ze zijn zo samengesteld dat ze je huid precies van genoeg voeding en werkzame stoffen voorzien. Heb je je favoriete merk ontdekt? Ban leftovers van andere merken dan uit je badkamer kast. Even tandenbijten, maar je huid zal je dankbaar zijn!

Tip 3: Let op de houdbaarheid
No way dat je een geopend pakje boter van vorig jaar nog op je boterhammen smeert. Waarom dan wel ‘oude’ crèmes voor je lichaam gebruiken? Ook verzorgingsproducten kunnen bederven. Let op het ‘open pot symbool’ op de verpakking. De meeste verzorgingsproducten kan je met een gerust hart tot zes maanden na opening blijven gebruiken. Producten met zware bewaarmiddelen zoals parabenen gaan vaak nog langer mee. Bij mij staan producten met dergelijke synthetische extra’s heel bewust op mijn blacklist. De chemische stoffen – en heel wat andere chemicaliën in skincare producten – kunnen toxisch zijn voor de huid. Ze kunnen het endocrien systeem verwarren en worden zelfs gelinkt aan verschillende ziektes, waaronder kanker. Natuurlijke, milde producten houden je huid én je lichaam gezond. Vind je het te drastisch om alle agressieve verzorgingsproducten in een keer af te zweren? Start dan met kleine stapjes. Gooi vervallen crèmes weg, vervang ze door een huidvriendelijker alternatief en merk zelf het verschil.

Tip 4: Ga voor een eenvoudige routine
Wie mij een beetje kent, weet dat ik geen fan ben van ingewikkelde skincare-programma’s. Ik geloof in een eenvoudig verzorgingsritueel dat makkelijk in je leven past. Of je nu een jonge mama, drukke carrièrevrouw of actieve 50-plusser bent, wij vrouwen hebben heus wel wat beter te doen dan uren in de badkamer door te brengen. Een eenvoudig verzorgingsritueel komt trouwens ook het milieu ten goede. Minder cosmeticaproducten betekent dat er minder energie en grondstoffen nodig zijn om ze te maken. Benieuwd hoe mijn verzorgingsritueel er precies uitziet? Binnenkort zal ik dit via een video aan jullie laten zien🤭


Liefs,

Manuela